Unge indsatserne

Forbedringsforløb

Ungestøtten tilbyder forbedringsforløb i forbindelse med Ungdomskriminalitetsnævnets afgørelser. Vi har efterhånden en del års erfaring med unge der tilknyttet kriminelle miljøer og som begår forskellige former for kriminalitet og vi bruger vores viden og erfaring med målgruppen til at støtte dem over i et mere almindeligt ungdomsliv.

Vi arbejder netværksbaseret og samarbejder med alle relevante samarbejdspartnere i kommunalt regi, foreningslivet, på ungdomsuddannelserne og erhvervslivet for at understøtte den unges vej videre i livet.

Efterværn

Ungestøtten tilbyder støtte til unge over 18 år, som har behov for kontaktpersoner i forbindelse med overgangen til voksenlivet. 

Vi har fokus på at få den unge etableret i eget liv. Det kan være understøttelse i forbindelse med egen bolig, tilknytning til uddannelse eller måske skal den unge understøttes i at passe udredning eller behandling i psykiatrien.

Anbringelse i egen bolig

Ungestøtten tilbyder støtte til unge i alderen 16 – 23 år, som har behov for at bo i egen bolig med pædagogisk støtte.
Der er typisk tale om unge der kommer enten fra eget hjem, anbringelse på opholdssted eller plejefamilie og i nogle tilfælde efterskole.
Vi kan være behjælpelige med at finde en bolig til den unge eller den unge kan bo i en kommunal henvist hybel, ungdomsbolig eller lign. Den unge har typisk individuelt tilpassede indsatser, hvor der er fokus på fleksibilitet.

Bostøtte

Ungestøtten tilbyder bostøtte i eget hjem. Vi har god erfaring med etablering af fleksible bostøtteordninger til unge og voksne, der har behov for vejledning og støtte i eget hjem. Målgruppen er typisk unge eller voksne med udviklingsforstyrrelser som autisme eller ADHD, udviklingshandicaps og evt. misbrugsproblematikker.

Kontaktperson

Ungestøtten tilbyder kontaktpersonsordning til børn og unge (10 – 18 år) med særligt behov for støtte. Der er oftest tale om børn og unge i sårbare livssituationer, hvor der er behov for en stabil, nærværende og tillidsfuld voksen, der understøtter deres mulighed for læring og udvikling i livet. 
Kontaktpersonen vil gennem samtaler, aktiviteter og vejledning støtte barnet eller den unge i deres skolegang og sociale relationer. Der er fokus på at give barnet den unge egne redskaber til at håndtere og indgå i et almindeligt børne og ungdomsliv.